Omnia får utmärkelsen Intranet Choice Europe för 2021

ClearBox Consulting har idag tillkännagivit vilka produkter som har utmärkt sig i företagets kartläggning av intranätprodukter och Omnia har för fjärde året i följd belönats med utmärkelsen Intranet Choice Europe.

Sedan 2016 har det engelska konsultföretaget ClearBox Consulting gjort en omfattande genomgång av intranätprodukter för SharePoint och Microsoft 365 och under förra året kompletterande man också med en rapport för produkter utan beroende till en specifik plattform. Syftet med rapporterna är att ge beslutsfattare, intranätägare och personer inom IT hjälp att förstå vilka produkter som bäst motsvarar verksamhetens krav och önskemål.

I rapporterna har man recenserat och betygsatt över 70 produkter och idag kom besked om vilka produkter som klarat sig bäst i utvärderingen när man tillkännagav vinnare av utmärkelsen Intranet Choice. För fjärde året i följd har Omnia belönats med utmärkelsen Intranet Choice Europe.

Anders Fagerlund, Product Offering Lead för Omnia, kommenterar detta besked:

– Det känns naturligtvis mycket bra att vinna denna utmärkelse igen, speciellt eftersom konkurrensen varit extra hård i år när alla produkter oavsett plattform tävlar om samma priser.

– Eftersom vi arbetat hårt för att ge en bra upplevelse för användare så är det extra glädjande att Omnia fick högsta möjliga betyg i kategorin User Experience. Det var också roligt att se att produktens marknadsledande prestanda fick ett extra omnämnande i recensionen.

Johan Schedin Jigland, Product Delivery Lead för Omnia, kommenterar utmärkelsen:

– Under det senaste året har vi lanserat flera nya koncept i produkten och ofta i nära samarbete med några av våra kunder. Det handlar om integration med Microsoft Teams, möjligheten att spegla innehåll från intranätet till användare som inte har Microsoft 365-licens och flera andra koncept. Dessa nyheter har säkert spelat stor roll när man korat vinnarna så det känns rätt att vi delar priset med våra kunder.

I rapporten omnämns Omnia som en kapabel och väldesignad produkt som fungerar utmärkt ihop med Microsofts produkter. I ett omdöme slår man också fast att användare kommer att uppskatta att produkten är lättanvänd, att redaktörer kommer att sätta värde på Omnias stöd för att skapa och hantera tilltalande innehåll samt att administratörer kommer att tycka om att produkten ger möjlighet till såväl flexibilitet som kontroll efter behov.

För mer information om Omnia, kontakta Anders Fagerlund, Product Offering Lead för Omnia, via epost eller telefon: 0708 248 010.

Om Omnia

Precio Fishbone är ett konsult- och systemutvecklingsföretag med verksamhet i Borlänge, Göteborg, Örebro, Eskilstuna, Malmö, Stockholm, Västerås, Växjö, Köpenhamn och Ho Chi Minh City i Vietnam. Företaget har också kontor i London och Ottawa. Totalt är 260 personer anställda i koncernen.

Precio Fishbone har utvecklat produkter för tillämpningar som intranät, dokumenthantering, ledningssystem och den digitala arbetsplatsen sedan 2009. Varumärket Omnia introducerades 2015 och idag är produkten marknadsledande i Sverige och med en av de ledande produkterna i Europa och Nordamerika.

Företaget är listat på Nasdaq Stockholm First North Premier Growth Market.

Om rapporterna från ClearBox Consulting:

ClearBox Consulting är ett företag som tillhandahåller oberoende rådgivning och konsulting avseende intranät, mobila lösningar och den digitala arbetsplatsen. Under 2020 har man publicerat rapporter avseende intranätprodukter för SharePoint, oberoende intranätprodukter samt mobilappar för internkommunikation och samarbete.

I rapporterna avseende intranät har man utvärderat över 70 produkter avseende till exempel mobilitet, tillgänglighet, produktsupport, uppdateringar, partnernätverk, användarforum och kundnöjdhet.

Varje produkt har också recenserats utifrån ett antal vanliga kundbehov som till exempel publicering och nyheter, användarupplevelse, sök och navigation, governance och statistik och samarbete och kunskapsdelning. Varje produkt har sedan fått ett betyg för inom respektive område och rapporten har också tagit hänsyn till priser för olika storlekar av kunder.

Omnia har igen erhållit högsta betyg av de utvärderade produkterna och produkten anses leverera mer värde för pengarna än konkurrenterna.
Mer information om rapporterna Intranet products for SharePoint respektive Independent intranet products finns via länkarna.

Dessa bloggposter kanske också kan vara intressanta för dig