Ladda ned rapporten "Intranet and Employee Experience Platforms 2024 report"

Rapporten "Intranet and Employee Experience Platforms 2024 Report" från ClearBox Consulting är den definitiva branschöversikten. Rapporten är ett måste för alla som överväger att köpa ett nytt intranät eller en ny plattform för medarbetarengagemang.

Detta är den definitiva köpguiden för alla som strävar efter att utveckla sin organisation och engagera sina medarbetare med bra lösningar för intranät och digitala arbetsplatser. Årets rapport innehåller en utvärdering av 20 produkter som jämförs och bedöms inom åtta affärsscenarier, där även kundbetyg och pris vägs in. Denna omfattande rapport är den ultimata köpguiden med otaliga exempel och skärmdumpar som är av intresse för alla som arbetar med intranät och digitala arbetsplatslösningar.

Ladda ner rapporten gratis med hjälp av formuläret till höger.

Höjdpunkter från rapporten

I rapporten får Omnia toppbetyg i scenarier som rör användarupplevelse och visuellt utseende, gemenskap och engagemang, Microsoft 365-integration, informationssökning och sökning. Produkten beskrivs som "en omfattande verktygslåda för att bygga och hantera ett stort intranät" som bör intressera "medelstora till stora företag som vill erbjuda en rik, skräddarsydd intranätupplevelse för en mångsidig arbetsstyrka".

Användarupplevelse och visuellt tilltal

Överlag säger recensionen att Omnia kommer med en "utmärkt övergripande användarupplevelse ... layouten är ren och sammanhängande även med ett stort antal element på sidan." Produkten ger kunderna "en mängd alternativ för att skapa ett övertygande intranät".


Publicering och kommunikation

I rapporten konstateras att Omnia har ett "brett utbud av alternativ för att rikta kommunikation till olika användare och enheter". En annan höjdpunkt är att produkten "ger god flexibilitet för redaktionella arbetsflöden ... och inkluderar en 'News Hub' för att hjälpa till med den redaktionella processen."

"Sammantaget hanterar Omnia publicerings- och kommunikationshanteringsscenariot väl och kommer att uppfylla behoven hos många kommunikatörer, vilket också stöds av feedback från kunder."


Samverkan och engagemang

Rapporten påpekar att "det finns gott om möjligheter att främja och skapa engagemang i Omnia, med en bred verktygslåda som omfattar communities, omröstningar och enkäter, självbetjäning och att ge "beröm" till kollegor."

Integrationer och tjänster

I årets utvärdering konstateras att "Omnia erbjuder en mängd olika sätt att integrera med andra system ... och det finns färdiga kopplingar till vanliga affärssystem som Workday eller ServiceNow". Produkten får också beröm för sin "nära integration med M365-applikationer".


Informationssökning och sökfunktion

I det här scenariot står det i recensionen att "sökupplevelsen i Omnia är omfattande och kraftfull, både när det gäller funktioner som hjälper användare att hitta innehåll och den omfattande konfigurationsverktygssatsen för administratörer." Produkten ger också "möjlighet att erbjuda en genuin sökupplevelse för företag"


Administratörsupplevelse

I recensionen nämns att Omnia har ett "omfattande administrativt system som ger kontroll över alla aspekter av webbplatsen". En annan kommentar från ClearBox Consulting var "Vi gillar den konfigurerbara Tutorials-funktionen som ofta används för att introducera nya användare till intranätet, ämnen, funktionalitet och instruktioner."

Analys

Rapporten nämner att "Omnia har fortsatt att göra förbättringar av produktens analys som drivs både av inbyggda funktioner och produkten Matomo open source". I recensionen påpekas också att Omnias "dashboard approach provides useful at-a-glance understanding of activity".

Mobil och stöd till frontlinjearbetare

Inom detta scenario säger rapporten att "Omnia arbetar responsivt och har en inbyggd app tillgänglig för iOS och Android, med ett white-label-alternativ för branding." En annan slutsats är att "vi tycker att kombinationen av funktionalitet och flexibilitet att konfigurera verktygssatsen plus design för olika målgrupper på mobilen är imponerande."


Saker att tänka på:

I avsnittet om saker att tänka på, påpekar granskningen att "Omnia är en kraftfull produkt och är mycket konfigurerbar. För företag som vill ha full kontroll över utvecklingen av sitt intranät är Omnia definitivt ett alternativ som är värt att utforska. Det finns många viktiga funktioner som kan implementeras med hjälp av installationsguider, vilket innebär att Omnia fortfarande är väl värt att titta på för mindre företag."

En sista höjdpunkt i rapporten är att "det attraktiva priset för all denna funktionalitet inte bör ignoreras".