user-experience

Kunskapsdelning

Omnia hjälper dig att få ut mesta möjliga av organisationens kunskap

Kunskapsdelning

Vi vill uppmuntra våra kunder att förbättra sina intranät genom att lägga till en lösning för strukturerad kunskapsdelning. Omnia ger stöd för processer avseende att skapa, kategorisera, hitta, använda, dela och förbättra kunskap inom den digitala arbetsplatsen.

Sluta uppfinna hjulet

Det första steget mot mer effektiv kunskapsdelning handlar om att medarbetare måste kunna dokumentera och kategorisera den kunskap man besitter. Med Omnia kan användare skapa communities, artiklar, dokument och diskussioner för att dela sina lärdomar med kollegor och organisationen kan sluta uppfinna hjulet på nytt.

Utveckla kunskap över tiden

Med Omnia blir det enkelt för användare att hitta kunskap som dokumenterats av kollegor, dels genom en anpassad sökupplevelse och dels genom att prenumerera på ny eller uppdaterad kunskap inom valda ämnesområden.

Användare kan också gilla, kommentera, ranka, dela och hjälpa till att utveckla dokumenterad kunskap över tiden.

Hitta kollegor

För att lyckas med strukturerad kunskapsdelning måste det vara enkelt att hitta kollegor baserat på förmågor och kunnande. Med Omnia kan du säkerställa att användare har uppdaterade och rika personprofiler samt anpassa sökfunktionen för att göra det enkelt att hitta och kontakta personer inom verksamheten.

Få med användare på tåget

En nyckel för framgångsrik kunskapsdelning är att få användarna att vara aktiva och vilja dela med sig av det man kan. Med Omnia kan användare få poäng när de dokumenterar sina lärdomar eller hjälper kollegor på annat sätt. Det gör det möjligt för organisationen att uppmärksamma och belöna medarbetare som delar med sig av sin kunskap.

Lägg en solid grund

Med Omnia kan du skapa mallar för communities, artiklar och dokument, samt sätta upp policyer för hur information ska hanteras över sin livscykel. Detta blir en solid grund för strukturerad kunskapsdelning inom er organisation och borgar för en lösning som är långsiktigt hållbar.

Vill du veta mer?

Här hittar du inspiration och kunskap om digitala arbetsplatser.

Det finns ingen artikel att visa

Upptäck hur Omnia kan hjälpa dig!

Vill du stärka dina medarbetares engagemang men vet inte var du ska börja? Vill du veta mer om Omnia eller boka en produktdemo? Kontakta oss, vi finns här för att hjälpa dig!